اخبار و اطلاعیه ها

شنبه 4 مرداد 1393 برگزاری کارگاه نقد و بررسی ماهواره در ستاد دانشگاه پیام نور استان مرکزی

کارگاه نقد و بررسی ماهواره با حضور حجت الاسلام سجاد کریمان مجد- معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران – فرمانده حوزه بسیج اداری شهید باهنر، معاون و کارکنان دانشگاه پیام نور در ستاد دانشگاه پیام نور استان مرکزی برگزار شد.

حجت‌الاسلام کریمان مجد با تأکید بر اینکه جنگ نرم رسانه‌ای بیشترین تأثیر را بر فرهنگ می‌گذارد گفت: شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های مجازی(سایبری)، جراید، رادیو و تلویزیون از ابزارهای این جنگ هستند.

وی به شبکه‌های سایبری اشاره کرد و گفت: شبکه‌های اجتماعی به صورت ناخودآگاه ذهن افراد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند که این اثرات می تواند مثبت یا منفی باشد.

وی افزود: یک میلیارد نفر از مردم دنیا از مخاطبان شبکه‌های اجتماعی هستند که با هدف تحت تأثیر قرار دادن رفتار و افکار کاربران‌شان ایجاد شده‌اند.

وی به چارچوب‌های شبکه های اجتماعی اشاره کرد و گفت: تشدید غرایز مادی بشر، ایجاد حس کنجکاوی و آگاه شدن از خلوت‌ها و زندگی شخصی افراد سبب شده که این شبکه‌ها مخاطبان زیادی را در جامعه داشته باشند.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تأکید کرد: مؤثرترین عامل که باعث بروز آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه ما می‌شود شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان است.

وی شبکه‌های فارسی زبان را به بخش‌های مختلف تقسیم‌بندی کرد و گفت: محوریت این شبکه‌ها موسیقی سیاست، دین، اقتصاد ، سرگرمی  و ... است.

کریمان‌مجد به شبکه‌های موسیقی‌محور اشاره کرد و گفت: مخاطبین این شبکه‌ها را اکثراً خانم‌های خانه‌دار با آماری 10 درصدی تشکیل می‌دهند و این شبکه ها هر چند تأثیرات فرهنگی بر جامعه می‌توانند داشته باشند ولی از آنجا که با هدف مادی ایجاد شده‌اند خطر جدی ندارند.

وی به شبکه‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: این شبکه‌ها در حال عادی 10 درصد مخاطب دارند ولی در ایام خاص مانند انتخابات مخاطبان آنها به 80 درصد هم می‌رسد؛ این شبکه‌ها گفتمان سیاسی را به کار می‌برند، ولی برای بالا بردن آمار مخاطبان خود پیام‌های سیاسی را در قالب‌های هجو و طنز سیاه نمایش می‌دهند.

وی مخاطبین این شبکه ها را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: مخالفان نظام سیاسی و اقشار فرهیخته کشوری از مخاطبین این شبکه‌ها هستند.

وی افزود: مخاطبین جدی شبکه‌های سیاسی با علم به اینکه در هیچ شبکه سیاسی، عدالت خبری وجود ندارد و اکثر خبرها سانسور می‌شوند بدون انگیزه سوء و با تحلیلی واقع‌بینانه برای کسب اخبار واقعی به سراغ این شبکه‌ها رفته و تنها به اخبار این شبکه‌ها بسنده نکرده  و با قراردادن چند خبر در کنار یکدیگر به اخبار واقعی دست می‌یابند.

کریمان‌مجد به شبکه‌های سرگرمی اشاره کرد و گفت:  این شبکه ها با آمار 80 درصدی مخاطبان جزو گسترده‌ترن شبکه‌های ماهواره‌ای به حساب می‌آیند و بیشترین تاثیر را بر جوانان و افراد جامعه می‌گذارند.

وی اظهار کرد: تاثیر این شبکه‌ها  از تغییرات فرمی مانند مدگرایی، تغییر در رفتار، گفتار و پوشش شروع می‌شود و تا تغییر دادن محتوای زندگی افراد پیش می‌رود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در ایران، راهکار آموزش را پیش نگرفته‌ایم نمی‌توانیم از آسیب‌ها و پیامدهای این امر جلوگیری کنیم.

کریمان مجد در پایان برای کاهش اثرات سوء رسانه در خانواده راهکارهایی را پیشنهاد کرد و گفت: از بین بردن محوریت تلویزیون در خانواده‌ها، زمان گذاشتن برای گفت‌وگو با اعضای خانواده و ارتباط گسترده با همسر و فرزندان از جمله این راهکارهاست.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر