افتخارات
1400/6/8 دوشنبه
مصاحبه با مریم محمدخانی نفر برتر المپیاد دانشجویی در رشته روانشناسی

لطفا خودتان را معرفی کنید و  بفرمایید در چه مقامی در چه رشته ای بدست آوردید در چه سطحی ؟
مریم محمدخانی هستم دانشجوی رشته ی روانشناسی دانشگاه پیام نور واحد فراهان استان مرکزی
 در دومین مرحله از بیست و ششمین دوره المپیاد غیرمتمرکز  به عنوان تنها دانشجوی انتخابی از رشته ی روانشناسی استان مرکزی برای رقابت با سایر دانشجویان شهر های دیگر قطب ۴ در ۱ مرداد ماه ۱۴۰۰ در این المپیاد شرکت داشتم.
 در هر رشته ۵ نفر از برترین دانشجویان  که بالاترین امتیاز را در المپیاد تشریحی داشتند پذیرفته شده و به مرحله ی نهایی راه پیدا کردند اما
در قطب ۴ از رشته ی روانشناسی فقط من پذیرفته شدم و به مرحله نهایی(کشوری) راه پیدا کردم .

در مورد المیپادی دانشجویی توضیح بدید ؟
المپیاد علمی دانشجویی تحت نظر سازمان سنجش و وزارت علوم در ۲۴ رشته و به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز برگزار میشه
المپیاد علمی دانشجویی متمرکز همزمان با کنکور کارشناسی ارشد و المپیاد علمی دانشجویی غیر متمرکز در مناطق ۱۰ گانه کشور  در یک ازمون تشریحی مجزا از کنکور برگزار می شود
 که مخصوص دانشجویان ممتاز دانشگاه ها است.
شرایط شرکت در المپیاد متمرکز:
گذراندن حداقل 70 واحد درسی در مقطع لیسانس و در عین حال عدم فارغ التحصیلی از این مقطع است .

شرایط شرکت در المپیاد غیر متمرکز:
۱. 5 نفر از دارندگان بالاترین معدل در دوره تحصیل برگزاری آزمون داخلی دانشکده
۲.تایید ممتاز بودن دانشجویان با توجه به نوآوری، خلاقیت، دارابودن مدال مسابقات جهانی و..
 در این صورت دانشجویان ممتاز توسط نهاد مربوطه به گروه های پنج نفره تقسیم میشوند و به مناطق 10 گانه برگزاری آزمون المپیاد فرستاده می شوند .
سازمان سنجش پس از اعلام نتایج اولیه کارشناسی ارشد، ۱۵ نفر برتر از رشته های ۲۴ گانه المپیاد علمی دانشجویی (با توجه به کسب بالاترین نمره علمی در آزمون ارشد)
 معرفی می کند.
پس از این مرحله داوطلبان منتخب می توانند وارد مرحله دوم المپیاد علمی دانشجویی که بصورت آزمون تشریحی است راه یابند.
قطب 4 شامل: دانشگاه های استان های همدان، مرکزی، قزوین و قم به مرکزیت دانشگاه بوعلی سینا همدان است که این قطب اجازه ی معرفی ۵ دانشجو از هر۲۴ رشته مطرح شده در سایت سازمان سنجش را دارد.

آیا برنامه ریزی خاصی برای شرکت در المپیاد داشتید؟
من دوره دبیرستان را در مدرسه ی فرزانگان(تیزهوشان) گذراندم و سابقه شرکت و کسب رتبه استانی و کشوری
 در المپیادهای علمی شیمی و.. را داشتم ولی از شرایط شرکت در المپیادهای دانشجویی اطلاعی نداشتم
تنها هدف گذاریم روی یادگیری،  کسب نمرات عالی و 3 ساله (در ۶ترم)فارغ التحصیل شدن بود که به حمدالله با تلاش و شرایطی که خانوادم برای درس خواندنم فراهم کردن همین اتفاق افتاد.
درست 1ماه قبل از برگزاری المپیاد دانشجویی از دانشگاه بوعلی همدان که نماینده ی برگزاری المپیاد دانشجویی در قطب۴ هست با من تماس گرفتند  و اعلام کردند برای شرکت در المپیاد غیرمتمرکزتأیید شدم ، در نهایت با اعلام امادگیم مبنی برحضور یافتن در المپیاد ثبت نام من قطعی شد.
در همان بازه ی زمانی با مرور مطالب   توانستم امتیاز بالا در مرحله ی تشریحی المپیاد بدست بیارم و به مرحله ی کشوری راه پیدا کنم
آیا شرکت در المپیاد را به سایر دانشجوها پیشنهاد میکنید؟
بله حتما. شرکت در المپیاد تجربه ی تازه ای برای دانشجویان است و میتوانند با توضیحات تشریحی که به سوالات میدهند علم و اموخته های قبلی و جدید خود را محک بزنند .
مانند:
پذیرش در مقطع ارشد در صورت کسب رتبه ۱-۱۵ کشوری
شناخته شدن به عنوان دانشجوی نخبه کشوری و عضویت در جامع نخبگان ایران و..

صحبت پایانی:
از دانشجویان پر دغدغه و تلاشگر میخواهم که به هیچ وجه از رسیدن به اهدافشان دست نکشند چون هیچ تلاشی بی نتیجه نمی ماند و خدا برای بندگانش بهترین ها را میخواهد . و در اخر این اهم را عرض کنم
قدر دان زحمات پدر و مادر عزیزم هستم که در همه ی مراحل زندگی حامی و مشوق من بودن.